Stavanger får sin Medieby

Stavanger Aftenblad og NRK Rogaland flytter sammen i Mediebyen Stavanger på Nytorget

Avtalen mellom de to store medieaktørene i Stavanger og utleier Nytorget 1 AS er nå signert og arbeidet med å få inn flere leietakere i bygget starter.

Nytorget 1 er eid av SVG Property AS og Stavanger Utvikling KF, kommunen sitt eget eiendomsselskap. Salgs- og markedssjef i SVG Property, Kjetil Haver, er klar til å ta imot nye leietakere, og lokker med et topp moderne bygg, skreddersydd for bransjen.

- Vi har gått inn i prosjektet med et mål om å lage en god arena for medienæringen – og da tenker vi på alt fra de tradisjonelle mediebedriftene, til de nyskapende teknologiselskapene som kan drive medieutviklingen videre, samt små og store produksjonsselskap og kunnskapsinstitusjoner i Stavanger regionen. Men dette blir også et bygg som skal brukes av innbyggerne i Stavanger. Vi ønsker å skape en naturlig møteplass mellom publikum og media, med åpne fasader mot Nytorget, og publikumssone i første etasje, sier Haver.

Reguleringsplanen for Nytorget er ute på høring. Dersom den blir vedtatt slik den ligger nå, vil den nye Mediebyen stå ferdig sommeren 2025.

Siste aktueltsaker


Hils på vår nye Prosjektsjef

Hils på vår nye Prosjektsjef

Anders Torkelsen er SVG Propertys nye Prosjektsjef. En lokal ressurs fra Stavanger med lang erfaring innen entreprenørbransjen som gleder seg stort til oppgavene som ligger foran ham.

Les mer

Stolt samarbeidspartner til Viking fotball

Stolt samarbeidspartner til Viking fotball

Mens herrelaget jakter seriegull og Vikings kvinnelag topper tabellen i 2. divisjon, er det med stor spenning Viking-naboene følger laget som støttespiller. I årets sesong er det ekstra begivenhetsrikt og til tider nervepirrende å være en av Viking sine støttespillere.

Les mer