Ankerkvartalet i ny drakt

Endelig kan vi presentere de nye tankene rundt transformasjonen av Ankerkvartalet. Sammen med Ghilardi + Hellsten Arkitekter har vi nå levert et nytt planinitiativ på hele området som gir byens Central Business District løftet det fortjener.

- Beliggenheten er udiskutabel, for tettere byens puls kommer du ikke. Vi mener at dagens situasjon med det gamle posthuset og rampen ned til p-huset ikke yter Stavanger rettferdighet, kan utviklingssjef Tore André Eide fortelle.

2000 kontorplasser

Nye Ankerkvartalet vil by på store flater som egner seg utmerket for store leietakere, med plass til omlag 2000 kontorarbeidsplasser - cirka dobbelt så mange som det er i området i dag.  


Åpent og attraktivt byrom
- Vi er fremdeles i tidlig prosess, men vi er sikre på at Ankerkvartalet i ny drakt vil framstå som et åpent, attraktivt og bilfritt byrom, sier Eide.

- Et byrom og et treffsted, der folk beveger seg enten de skal til Rådhuset, Herbarium eller Vestre Platå - litt sånn som torget var i gamle dager.

Et nytt, attraktivt og bilfritt byrom.
Truls Kolsrud Engene, som er daglig leder i SVG, har ambisjoner om å skape noe helt spesielt i Ankerkvartalet.  – Dette er selve indrefileten i Stavanger sentrum. Slik det ser ut i dag, med det gamle posthuset og rampen ned til p-huset, det yter ikke Stavanger sentrum rettferdighet lenger, sier han.

Bygger ikke i høyden
Ghilardi + Hellsten Arkitekter har nå levert et helt nytt planinitiativ på området på vegne av SVG Property. Det skal bygges om lag 20.000 kvadratmeter nytt. - Vi vil bygge med inntrukne toppetasjer, slik at vi ikke endrer på byens silhuett, avslutter Eide.


Les saken i Aftenbladet (krever abonnement)

Mer om eiendommen her


………

Er din bedrift interessert i hvilke leiemuligheter dere har hos SVG Property I Ankerkvartalet?
Ta kontakt med Salgs- og markedssjef Jan Christian Drarvik – tlf. +47 909 46 572Siste aktueltsaker


Ny eiendomssjef på plass

Ny eiendomssjef på plass

Pål A. H. Beck trer inn i rollen som eiendomssjef hos SVG Property. Med 12 års erfaring innen næringseiendom, som salgsleder og næringsmegler, er bergenseren klar for å være med å bygge selskapet videre.

Les mer

Jan Christian Drarvik får ansvaret for salg og marked

Jan Christian Drarvik får ansvaret for salg og marked

Før jul ansatte SVG Property ny eiendomsforvalter og nå styrkes teamet ytterligere med ny salg- og markedssjef.

Les mer